Idén is győztünk!

Több száz frissen avatott kishuszárral idén is győztünk!

Szombathelyen immáron több mint egy évtizede március 15-e egyet jelent a kishuszártoborzóval. Ilyenkor városunk ifjúságának lehetősége van arra, hogy részt vehessen a kishuszár próbákon, melyek során tanulhat Kossuth-nótákat, átkelhet mocsáron, lovas ismeretek szerezhet, vagy betekintést nyerhet a huszárok egykori mindennapjaiba. A rendkívül sokszínű állomásokon iskolánk pedagógusai ismertetik meg a gyerekekkel egykor volt nagyjaink mindennapjait.

A délután csúcspontja a kishuszáravató, mikor a próbákat teljesítő gyerekek huszárcsákót kapnak a fejükre. Az így frissen avatott kishuszárok pedig a felnőtt hagyományőrzőkkel közösen részt vehetnek a császári csapatok legyőzésében egy kis hadijáték keretein belül. 

A rendezvény főszervezője a Klapka György Lovas Polgárőr- és Hagyományőrző Egyesület, fő támogatója Magyarország Kormánya.

A rendezvény nem valósulhatott volna meg iskolánk a Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és AMI pedagógusai, valamint a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület Fekete Sereg Hagyományőrző Csoport tagjai nélkül, akik minden elvállalják azt a hálátlan feladatot, hogy felidézi a császári erőket.

Fotók: Vas Népe/Cseh Gábor, Reményik iskola

 

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács